Colin Maddelein
Julien
Colin Maddelein:
Smaakvol, puur en ideaal voor een verademend pauzemoment aan de kust. Bij Restaurant Julien in Nieuwpoort laat Jong Keukengeweld-chef Colin Maddelein met zichtbaar enthousiasme zijn creativiteit de vrije loop. Op je bord verschijnen verfijnde, kraakverse gerechten, telkens bereid met liefde en een scherp oog voor detail.

11 Vragen voor Colin Maddelein
1. Het Dna van Restaurant Julien
We zijn geen klassiek restaurant. Ons concept? Een 15-tal tapas om te delen of voor jezelf te houden en een aantal à la carte gerechten op de kaart. Verwacht je aan lekkere, verse vis en dat in onze persoonlijke, eigentijdse stijl. Klassiekers maar met een twist.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Ik was toen een jaar of vijftien. Mijn mama werkte in een restaurant in Nieuwpoort. Daar kon ik zelf ook aan de slag als jobstudent, eerst aan de afwas. Al snel viel ik op: de chef was tevreden over mijn inzet en liet me beginnen in de keuken. Daar zette ik mijn eerste stappen in de culinaire wereld en begon ik beetje bij beetje het vak te leren.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Dat was niet zoveel later. Ik moet een jaar of 17 zijn geweest en werkte nog altijd als jobstudent.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Emin Avdovic, de vorige chef van restaurant Julien, was voor mij veel meer dan een collega. Hij voelde als een grote broer, en ik beschouw hem nog steeds als mijn grootste leermeester. Twee jaar lang had ik de eer om als souschef met hem samen te werken. Toen hij vertrok, kreeg ik het vertrouwen om in zijn voetsporen te treden.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Een lekkere kebab.
6. Eén goede raad voor beginners?
Volg je liefde en passie. Wil je een goede kok worden? Dan is het belangrijk om gepassioneerd met je vak bezig te zijn.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Kreeft. Ik vind het een te duur product voor wat het eigenlijk maar is.
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
De friteuse uitkuisen is niet mijn favoriete bezigheid.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Mijn inspiratie haal ik vooral online. Bekende chefs en gerenommeerde restaurants geven me vaak een eerste idee. Van daaruit ga ik zelf aan de slag: ik geef er mijn eigen creatieve draai aan en werk met producten die écht bij mij passen. Zo ontstaat iets unieks, met een persoonlijke toets.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Risotto. De trage bereiding ervan schrikt me wat af om het gerecht op onze kaart te zetten.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Momenteel kan ik nergens beter zijn dan bij Restaurant Julien. Ik heb echter een zus die enkele jaren jonger is. Ze werkt ook in de horeca en het is onze grote droom om ooit samen een eigen restaurant te starten. Ik in de keuken en zij in de zaal.
De favorieten van Colin Maddelein
Keukengeur? Vanille.
Favoriet kruid? Rozemarijn.
Favoriet gastronomisch land? Zonder twijfel Frankrijk. Dat is voor mij dé wereldkeuken. Het startpunt van de gastronomie.
Cocktail of sterkedrank? Ik ben een grote rumliefhebber. Zacapa is een van mijn favorieten.
Leuze/motto/spreuk/citaat “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken” en “Koken is durven. De rest is afwas”
Kookmuziek: Tijdens de mise en place staat er altijd luide muziek op, maar tijdens de service is het muisstil in de keuken en gaan we voor opperste concentratie.

Restaurant Julien
Marktplein 1
8620 Nieuwpoort
België