Davine Croughs
Hēdonē
Davine Croughs:
Jong Keukengeweld-chef Davine Croughs staat samen met haar verloofde Nicholas sterk in restaurant Hēdonē. Hij verwelkomt warm alle gasten, terwijl zij heerlijke gerechten met seizoensgebonden ingrediënten en pure smaken op tafel tovert. Bij Hēdonē draait het niet alleen om eten, maar om een totaalervaring.

11 Vragen voor Davine Croughs
1. Het Dna van Hēdonē?
In ons kleinschalige restaurant creëren we een gezellige huiselijkheid, zonder aan niveau in te boeten. We willen bezoekers echt een culinaire ervaring met klasse bezorgen. Verwacht je aan eten met invloeden uit diverse windstreken. Zo durven we de amuses van Indische streetfood zonder problemen combineren met een klassiek gegaarde kabeljauw. Zolang we het zelf maar lekker vinden.
2. Je eerste kookervaring?
Ongetwijfeld in de keuken van mijn ouders. Mijn ouders zitten zelf niet in de horeca, maar zijn wel uitmuntende hobbykoks. De passie voor het koken heb ik van hen meegekregen.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Dat was voor mij al snel duidelijk, maar mijn ouders gingen niet meteen mee in het verhaal. Eerst studeren voor een echte job en dan kok worden, was hier het motto. (lacht) Uiteindelijk heb ik vanaf mijn vierde middelbaar tóch hotelschool mogen doen.
4. Wie is je inspiratiebron?
Ik dweep niet meteen met bekende chefs. Koken is al jarenlang mijn passie. Ik heb altijd al graag gekookt en gebakken. Lekkere ingrediënten, dat inspireert me!
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Spaghetti bolognaise.
6. Eén goede raad voor beginners?
Ga voor je dromen, ook al staat niet iedereen daar meteen achter. Dus misschien vooral een goede raad voor ouders: als je zoon of dochter écht gepassioneerd is, laat hem of haar dan meteen die droom najagen.
7. Meest overroepen klassieke gerecht?
Pomme moscovite, dat is minder aan mij besteed.
8. Vervelendste keukenklus?
Zilveruitjes pellen.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Ik neem meestal een blad papier en begin daarop mijn ideeën te kribbelen. Daaruit ontstaan dan de gerechten voor een nieuw menu.
10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Dat is er niet. Alles kan en alles mag. Het is met Hēdonē onze ambitie om echt ons eigen ding te doen. Ik wil niet beweren dat we tegendraads willen zijn, maar gewoon met de flow meegaan is niet onze doelstelling.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Samen een eigen restaurant hebben was lang mijn grootste droom. Dat restaurant is er nu. We zijn nog niet lang open, dus is het nu vooral onze ambitie om hier een groot succes van te maken.
De favorieten van Davine Croughs
Keukengeur? De heerlijke geur van tonkabonen.
Favoriet kruid? Dat is een moeilijke. De laatste tijd grijp ik graag naar piment d’Espelette.
Favoriet gastronomisch land? Niet evident om één land of streek te kiezen. Ik zou heel graag eens naar Azië gaan, omdat ik de smaken en de eenvoud in de Aziatische keuken geweldig vind.
Cocktail of sterkedrank? Aperol Spritz. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.
Leuze/motto/spreuk/citaat Er zit meer in de frigo dan je denkt. Een deuntje dat ik wel eens durf zingen bij het kuisen van de frigo.
Kookmuziek: Ik heb niet één soort favoriete muziek. Alles mag: van foute schlagermuziek, tot nineties en wat hardere muziek.

Restaurant Hēdonē
Stationslaan 6
3700 Tongeren-Borgloon
België