Luigi Lefevre

Le Nord

Luigi Lefevre:

Jong Keukengeweld-chef Luigi Lefevre kwam na zijn studie aan Spermalie terecht in het team van Le Nord. In deze mooie zaak in Roeselare kookt hij al meer dan tien jaar vol overgave. Een bezoekje aan Le Nord? Dat staat garant voor lekkere gerechten met dagverse producten, bereid en gepresenteerd met oog voor detail.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Luigi Lefevre

1. Het DNA van Le Nord?

We brengen de Frans-Belgische keuken, maar wel met een moderne toets. We zijn een hecht en gemotiveerd team en dat uit zich onder andere in wat je op je bord voorgeschoteld krijgt. We proberen bij Le Nord regelmatig nieuwe dingen uit en volgen ook graag de nieuwste trends.

2. Je eerste kookervaring?

Ik had thuis al wel eens meegeholpen en ik toonde altijd interesse voor wat er in de keuken gebeurde. Maar mijn eerste, échte kookervaring was toch op hotelschool Spermalie. Ik heb er enorm veel geleerd, stak veel op van de interessante stages én ik begon al heel jong tijdens het weekend in restaurants te werken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik wist al heel snel welke richting ik uit wilde met mijn leven. In het eerste middelbaar koos ik meteen voor deze richting en daar heb ik nooit spijt van gehad. In de familie had ik met mijn opa een goed voorbeeld, hij was ook chef-kok. Onze familie kent dus wel een traditie van goed eten. We zijn echte Bourgondiërs.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er zijn meerdere chefs waar ik veel respect voor heb. Sergio Herman en Nick Bril bijvoorbeeld. Of Edwin Vinke van De Kromme Watergang, waar ik tijdens mijn stage veel van leerde.

5. Je wordt verplicht drie dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Geef mij dan maar drie dagen sushi. Daarin kan je dan toch nog een beetje variëren. Of ook met pasta kun je verschillende, lekkere dingen maken.

6. Eén goede raad voor beginners?

Hou vol. Het is hard werken, vaak lange dagen. Bovendien werk je ook wanneer anderen niet moeten werken. Je moet deze stiel echt graag doen, anders houd je het niet vol. Maar het is het allemaal waard.

7. Meest overroepen klassiek gerecht?

Hopscheuten. Dat vind ik het geld echt niet waard.

8. Vervelendste keukenklus?

Boschampignons of zeekraal kuisen. Daar kruipt gigantisch veel werk in en leuk is het niet.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

De creatieve momenten proberen we in teamverband te doen. Na de service zetten we ons graag met een flesje wijn samen om nieuwe ideeën te bespreken. We werken vooral seizoensgebonden, vanuit dat idee vertrekken we bij elke brainstorm.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft te zetten?

Er is niets dat we niet op de kaart durven zetten. Als we zelf iets lekker vinden en het is haalbaar, dan gaan we ervoor.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik zie mijn toekomst hier. Ik voel me goed bij Le Nord. We hebben een leuk team en werken in een toffee sfeer. Ik ben absoluut niet van plan om dat te veranderen.

De favorieten van Luigi Lefevre

Keukengeur? Ik hou van de geur van truffel.

Favoriet kruid? Dragon en verse oregano

Favoriet gastronomisch land? Japan. Ik hou van de eenvoud in hun keuken. Niet veel ingrediënten, maar wel kwalitatieve en verse producten. Ik hou ook enorm van de Spaanse keuken. Dat heeft gedeeltelijk te maken met het feit dat mijn oma en opa daar woonden. Voor mij is de Spaanse keuken lekker vlees en smakelijke tapas.

Cocktail of sterkedrank? Wodka. En ik lust ook wel graag een Bloody Mary.

Leuze/motto/spreuk/citaat Buzze geven.

Kookmuziek: We hebben altijd muziek op. Zonder muziek vind ik het moeilijk werken. Ik hou van deephouse, maar ik geniet er ook van als bijvoorbeeld U2 of Coldplay opstaat.

Restaurant

Le Nord

Noordstraat 217

8800 Roeselare

België

Le Nord: Op het menu

Menu van de chefs

Driegangenmenu
Inclusief aangepaste dranken & water


69 euro

Top