Maarten Verlot

Oogst

Maarten Verlot:

In restaurant OOGST in Assenede staat Jong Keukengeweld-chef Maarten Verlof aan het hoofd van de keuken. Hij schotelt je een heerlijk, seizoensgebonden menu voor. Verfijnde gastronomie van de hoogste plank!

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Maarten Verlot

1. Het Dna van Oogst

Bij het binnenkomen valt het oog direct op onze wijnkelder. Aan de ingang is namelijk een glazen vloer waardoor je in onze mooi gevulde wijnkelder kijkt. En verder doen wij er alles aan om gasten optimaal te laten genieten. Ze mogen hun voeten onder tafel schuiven en hoeven zich verder om niets te bekommeren.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Toen ik elf jaar oud was moest ik koken voor mijn zus. Dat was mijn eerste kookervaring en ik vond het meteen heel fijn om te doen. Als kind keek ik ook al graag naar kookprogramma’s en ik heb altijd al van lekker eten gehouden.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat was rond mijn vijftiende, toen ik mijn eerste studentenjob in de horeca had.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Voor mij persoonlijk is dit mijn eerste echte chef, Santino. Ik bel hem nog wekelijks om raad te vragen of om gewoon even m’n gedachten te verzetten. De passie en liefde voor het koken leerde ik van hem.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Frietjes van de frituur, liefst met een goeie cervela special bij en wat extra ajuin.

6. Eén goede raad voor beginners?

Niet elke dag zal hetzelfde zijn in de horeca en dat maakt het natuurlijk spannend en tof. B-Blijf dat ook onthouden op momenten dat het iets moeilijker is. Niet alles zal direct zijn zoals je het wilt, maar door volharding en vertrouwen te hebben in jezelf, komt alles goed.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Volgens mijn mama is het beste gerecht bloemkool in kaassaus met worst. Zij denkt ook al jaren dat dit mijn lievelingsklassieker is, maar helaas mama, dat is het niet. Ik ga liever voor balletjes in de tomatensaus.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Ik vind niets echt vervelend om te doen. Het hoort allemaal bij de job. Of laat ons zeggen, wanneer Axelle haar dochter’s pampers in de container liggen sla ik liever eens een weekje over om deze te poetsen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Mijn creatieve momenten beleef ik vooral wanneer ik vrij ben en op restaurant geniet. Door nieuwe smaken en creaties te ontdekken, krijg ik vaak inspiratie. Tijdens het werk luister ik veel naar mijn studenten en sous-chef in de keuken. Ze zijn een stuk jonger en brengen frisse, jeugdigere ideeën aan. Een nieuw menu creëren gebeurt meestal samen met Axelle. We zetten ons samen, brainstormen over alle mogelijkheden en stellen zo ons nieuwe menu samen.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Paling in het groen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Pluk de dag. Ik ben gelukkig hoe het nu is en ik zie wel wat er verder nog op mijn pad komt.

De favorieten van Maarten Verlot

Keukengeur? De geur van brandende houtskool op een barbecue.

Favoriet kruid? Tijm en rozemarijn.

Favoriet gastronomisch land? Spanje. Ik ben altijd te vinden voor tapas in een leuke gastrobar. Ook de smaken en kruiden die ze in Spanje gebruiken vind ik super.

Cocktail of sterkedrank? Ik drink geen cocktails, maar een frisse Duvel sla ik nooit af.

Leuze/motto/spreuk/citaat Waar een wil is is een weg. Vroeger als klein manneke vaak gehoord maar toen betekende dat niet veel. Tijdens mijn schoolcarrière geloofden veel leerkrachten niet echt in me en op school werd het eerder een flop. Maar door deeltijds te gaan werken en veel ervaring op te doen werd ik chef in Oogst.

Kookmuziek: Ik ben een fan van het Foute Uur en zet die dan ook non-stop op. Wanneer André Hazes Senior passeert dan horen ze me vaak luidkeels meezingen.

Restaurant

Oogst

Waalpoelstraat 20

9960 Assenede

België

Oogst: Op het menu

Menu van de chef


Driegangenmenu

Inclusief aangepaste dranken & water


69 euro


Top