Maikel Rogie

Hostellerie Kemmelberg

Maikel Rogie:

Jong Keukengeweld-chef Maikel Rogie leidt het enthousiaste keukenteam van Hostellerie Kemmelberg. Op het hoogste punt van Vlaanderen, tussen het golvend heuvellandschap en de pittoreske dorpjes ben je hier welkom voor een sfeervolle lunch of diner.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Maikel Rogie

1. Het Dna van Hostellerie Kemmelberg?

In het restaurant voel je meteen een klassieke, bourgondische sfeer. Een warme omgeving, met veel hout aan de muren en een fabelachtig uitzicht. Op je bord mag je de klassieke keuken verwachten, met een aantal moderne toetsen in. Wij werken vooral met streekproducten en lokale boeren.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Dat kan ik me niet meer herinneren. Ik was ongetwijfeld nog heel klein. Mijn ouders zaten zelf ook in de horeca dus koken is altijd deel van mijn leven geweest.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Dat besef is langzaam gegroeid. Door de wereld waarin ik opgroeide was het bijna een evidentie.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Er zijn meerdere chefs die me inspireren, ieder met hun eigen stijl. Sang Hoon van L’air Du Temps is zo iemand, net als Yves Mattagne van La Villa Lorraine.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Drie dagen kalfszwezerikjes.

6. Eén goede raad voor beginners?

In de horeca hou je het alleen vol als je met passie werkt. Het is een harde stiel, maar ik zou niets anders willen doen. Bekijk je job niet als een job, maar zorg ervoor dat het aanvoelt als een hobby.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Bestaat dat, een klassiek overroepen gerecht? Ik vind dat elk gerecht wel iets speciaals heeft.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De afwas. Maar het hoort erbij.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Bij ons is dat vaak een groepsgebeuren. Samen in de keuken zetten we alle toffe ideeën op een rijtje. De seizoenen staan altijd centraal en van daaruit bouwen we verder op.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Kreeft thermidor. Een winters en zwaar gerecht.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik denk dat ik momenteel al in mijn grote droom zit. Voor mij hoeft er in de toekomst dus niet teveel te veranderen. Ik wil graag verder doen waar ik mee bezig ben en dat bestendigen.

De favorieten van Maikel Rogie

Keukengeur? De geur van gebrande noten. Pijnboompitten of amandelen.

Favoriet kruid? Vadouvan, een kruid gebaseerd op gefermenteerde ui.

Favoriet gastronomisch land? Frankrijk, en meer specifiek de Elzas. Een plaats waar de klassieke gastronomie altijd blijft bovendrijven. De terrines zijn heerlijk en het is ook een uitstekende wijnstreek.

Cocktail of sterkedrank? Bij warm weer kun je me altijd een plezier doen met een lekkere gin tonic.

Leuze/motto/spreuk/citaat We koken om onze klanten zich gelukkig te laten voelen.

Kookmuziek: We koken altijd met muziek. Niet altijd hetzelfde, want iedereen in de keuken komt wel eens aan de beurt om zijn favoriete muziek op te leggen. Voor mij mag het wel wat variëren.

Restaurant

Hostellerie Kemmelberg

Hostellerie Kemmelberg: Op het menu

Menu van de chef


Driegangenmenu

Inclusief aangepaste dranken & water


69 euro 

Top