Pallieter Vaes

De Lindehoeve

Pallieter Vaes:

Na stages bij toprestaurants in binnen- en buitenland opende Jong Keukengeweld-chef Pallieter Vaes restaurant De Lindehoeve. Hier verrast hij zijn gasten met een creatieve en ambachtelijke keuken. Met gerechten die de rijkdom van het seizoen en lokale producten weerspiegelen.

#Limburg

11 Vragen voor Pallieter Vaes

1. Het Dna van De Lindehoeve

Bij De Lindehoeve serveren we een verfijnde Frans-Belgische keuken voor een beperkt gezelschap van maximaal veertig gasten. Onze culinaire basis ligt in de klassieke Frans-Belgische traditie, maar we geven er een eigentijdse twist aan. We ontvangen je in een warme, huiselijke sfeer waar gezelligheid centraal staat. Geen stijve bedoening bij ons – we willen dat onze gasten zich écht op hun gemak voelen. Uiteraard zonder in te boeten aan kwaliteit of verfijning.

2. Je eerste kookervaring?

Op kot in Leuven. Na mijn middelbaar ben ik gaan verder studeren in Leuven. Dat was niet meteen een succes, maar ik ontdekte er wel mijn passie voor het koken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Het was niet zo dat ik van jongs af aan wist dat ik kok wilde worden. Die passie is pas echt tot leven gekomen tijdens mijn studententijd. Daarna heb ik de stap gezet naar het volwassenonderwijs in Koksijde, gevolgd door een specialisatiejaar in gastronomie om me verder te verdiepen in het vak.

4. Wie is je inspiratiebron?

Ik liep op verschillende plaatsen stage en leerde overal bij. Maar het meest heb ik geleerd van Bert Meewis van Restaurant Slagmolen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pizza. Maar wel elke dag een andere soort.

6. Eén goede raad voor beginners?

Doorzetten. De horecawereld is een harde stiel en je moet eerst even doorbijten vooraleer je er ten volle van kan genieten. Een stiel leren is moeilijk, maar eens je ermee weg bent, haal je er echt voldoening uit.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Ik apprecieer de meeste klassiekers wel. Maar misschien toch enigszins overroepen: cerises jubilées. Dat dessert met geflambeerde kersen moesten wij op school al maken. Toch niet het meest spectaculaire klassieke gerecht.

8. Vervelendste keukenklus?

Erwten doppen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Inspiratie komt bij mij vaak op onverwachte momenten, wanneer ik druk bezig ben of onderweg in de auto zit. Daarom hou ik altijd een map met notities bij op mijn telefoon, waarin ik al mijn ideeën verzamel. Die verzameling vormt mijn belangrijkste bron van inspiratie wanneer ik aan een nieuw menu begin. Zo ontstaat elk gerecht vanuit een spontane ingeving, die ik later verfijn tot iets bijzonders.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Soufflé. Technisch gezien een van de fijnste desserts, maar omdat het zoveel werk is, is het voorlopig nog niet op de kaart beland.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben niet iemand die snel grote uitspraken doet over de toekomst. Voor mij is het vooral belangrijk om verder te bouwen op wat we nu doen: een sterk restaurant runnen dat hopelijk altijd vol zit. Uiteraard streven we naar de top én willen we daar blijven. Dat vraagt inzet en toewijding, en daar zijn we absoluut toe bereid.

De favorieten van Pallieter Vaes

Keukengeur? De geur van vlierbloesem of rabarber.

Favoriet kruid? Bieslook.

Favoriet gastronomisch land? Spanje vind ik een van de toplanden op gastronomisch vlak. Ik heb ooit drie weken stage mogen lopen in Spanje en daar werd ik echt verliefd op de Spaanse keuken. Ik vind het een van de meest smaakvolle keukens ter wereld. De diepgang in hun sauzen en bouillons vind ik hemels.

Cocktail of sterkedrank? Whisky Sour.

Kookmuziek: Ik hou wel van muziek op de achtergrond, maar dat moet zeker niet altijd hetzelfde zijn. We wisselen regelmatig eens van zender.

Restaurant

De Lindehoeve

De Lindehoeve: Op het menu

Menu van de chef


Driegangenmenu

Inclusief aangepaste dranken & water


69 euro

Top