Roméo Cantineau

La Rivée

Roméo Cantineau:

Ontdek restaurant La Rivée in de huiselijke sferen van kasteel Ter Borcht. In deze culinaire haven in Tielt presenteren Jong Keukengeweld-chef Roméo Cantineau en zijn team een hedendaagse keuken die focust op lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Roméo Cantineau

1. Het Dna van Restaurant La Rivée

Onze keuken vertrekt vanuit een Belgisch-Franse traditie. Elke maand stellen we een nieuw menu samen dat het beste van het seizoen op je bord brengt. Daarvoor werken we zoveel mogelijk samen met lokale boeren en ambachtslui. Zo vertellen we met elk gerecht een verhaal van smaak en streek.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Dat was in Eetkaffee Multatuli in Gent. Ik stond er aan de afwas om mijn kaarten voor Pukkelpop te verdienen. Toen er iemand in de keuken te weinig was, schoof ik van de afwas naar de keuken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Daar in de keuken in Gent. Werken in de keuken vond ik spannend en leuk. Ik had de smaak snel te pakken en besloot me er verder in te verdiepen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Bart Desmidt van Bartholomeus. Hoe hij op een ogenschijnlijk simpele manier producten en gerechten voor zich kan laten spreken en schitteren vind ik inspirerend. Ik hoop binnenkort eindelijk eens in zijn restaurant te kunnen gaan eten.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Een onmogelijke vraag, ik eet nooit drie dagen hetzelfde. Moet ik echt iets kiezen? Vol-au-vent met frietjes dan maar.

6. Eén goede raad voor beginners?

De beste tip die ik beginners kan geven: horen, zien en zwijgen. Iets waar ik zelf nooit goed in ben geweest om eerlijk te zijn (lacht).

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Een klassiek gerecht dat echt overroepen is? Nee, geen idee. Het zijn klassiekers met een reden.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De afwas vind ik het minst leuk om te doen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Nieuwe menu’s bedenken is eigenlijk een constant proces en niet iets dat op één specifiek moment gebeurt. Elke maand een nieuw menu betekent dat ik eigenlijk altijd met twaalf menu’s in mijn hoofd zit. Ik laat me daarbij ook beïnvloeden door nieuws uit de regio van onze leveranciers. Hoor ik dat een product extreem goed is dit jaar? Dan probeer ik dat mee in onze menu te krijgen


10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Helemaal in het begin had ik wat schrik om tijdens het wildseizoen met fazant te werken. Uiteindelijk heb ik het toch aangedurfd. Heel kort, een week of drie maar. Ik was tevreden met het resultaat. Dit jaar zal het dus ongetwijfeld iets langer op de kaart staan.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ook in de toekomst mensen een goede restaurantervaring kunnen bieden. Het is en blijft de uitdaging om de juiste en voldoende mensen te vinden die ons daarbij ondersteunen. En dat is belangrijk om onze klanten de perfecte beleving te kunnen geven en om aan alle verwachtingen te voldoen.

De favorieten van Roméo Cantineau

Keukengeur? Een bisque van Noordzeegarnalen die aan het inkoken is en de hele ruimte vult. Heerlijk om met die geur op de achtergrond te werken.

Favoriet kruid? Rozemarijn.

Favoriet gastronomisch land? Ik ben er nog nooit geweest, maar ik kies toch voor Japan. En Italië. Allebei om dezelfde reden: eenvoudige gerechten met goede producten. De Italiaanse of Japanse keuken vraagt geen 37 verschillende ingrediënten om een lekker gerecht te maken.

Cocktail of sterkedrank? Een Long Island Iced Tea. Eentje, meer dan een zal je mij er niet snel van zien drinken.

Leuze/motto/spreuk/citaat Vet drijft altijd boven.

Kookmuziek: Radio 1 op de achtergrond. Nieuws, interessante interviews en wat nieuwe muziek. Meer moet dat voor mij niet zijn.

Restaurant

La Rivée

Baronielaan 27

8760 Tielt

België

La Rivée: Op het menu

Menu van de chef

Driegangenmenu
Inclusief aangepaste dranken & water

69 euro 

Top