Ulysse Meyer

KLOK

Ulysse Meyer:

Op enkele minuten van de Brusselse Grote Markt heet Jong Keukengeweld-chef Ulysse Meyer ons welkom in KLOK, het gastronomische restaurant op de begane grond van hotel A La Grande Cloche. De Frans-Belgische keuken van KLOK is volledig lokaal en weet zijn gasten telkens opnieuw te verrassen.

#Brussel (Hoofdstedelijk Gewest)

11 Vragen voor Ulysse Meyer

1. Het DNA van KLOK?

KLOK werd opgericht door de Noord-Franse chef Florent Ladyn. In onze keuken gebruiken we uitsluitend lokale ingrediënten. We beperken ons tot producten die binnen een straal van maximaal 200 kilometer rond Brussel te vinden zijn, waarmee we een gastronomisch menu samenstellen. Lunchen of dineren bij KLOK gebeurt in een gezellig en eenvoudig kader.

2. Je eerste kookervaring?

Daar heb ik geen heel concrete herinneringen meer van. Mijn eerste kookervaring was ongetwijfeld taarten bakken met mijn mama.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Op mijn twintigste deed ik een commercieel gerichte studie en dat beviel me helemaal niet. Iets verkopen dat mensen niet nodig hebben, daar vind ik geen plezier in. Ik wilde een job doen waarin ik mensen gelukkig kon maken. Ik deed mijn eerste stage in de keuken en was meteen verkocht!

4. Wie is je inspiratiebron?

Er zijn veel chefs die me inspireren. Ik beperk me niet tot één inspiratiebron, maar vind dat je altijd een breed perspectief moet houden. Eén van die inspirerende chefs? Douglas McMaster van Silo Londen.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Vis op de barbecue.

6. Eén goede raad voor beginners?

Ga zelf op zoek naar informatie en leer zoveel mogelijk bij. Geen enkele chef zal je alles kunnen vertellen. Sommige dingen moet je zelf ontdekken en leren.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Ragout.

8. Vervelendste keukenklus?

Er is niet echt iets dat ik écht niet graag doe. Zelfs zo af en toe eens grondig kuisen is iets dat ik niet vervelend vind.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik heb gigantisch veel kookboeken en daar put ik vaak inspiratie uit. Ik zoek ook bewust ideeën rond producten die we in huis hebben. De beperkingen die we ons op dat vlak opleggen, zorgen ervoor dat de creativiteit nog meer wordt aangesproken. Dat geeft vaak prachtige ideeën.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

De chimichurri-saus die ik thuis zelf heel vaak met plezier eet.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Hoe, waar en wanneer, dat is allemaal nog niet duidelijk. Maar dat ik ooit mijn eigen restaurant wil openen, daar ben ik wel van overtuigd.

De favorieten van Ulysse Meyer

Keukengeur? De geur van gerookt voedsel.

Favoriet kruid? Dragon. Een klassieke keuze, maar onmisbaar in de keuken.

Favoriet gastronomisch land? Hierop antwoord ik met een cliché: Italië. Het is misschien niet eens de keuken die ik het lekkerst vind, maar ik heb veel bewondering voor de ogenschijnlijke simpliciteit van de Italiaanse keuken.

Cocktail of sterkedrank? Espresso martini.

Leuze/motto/spreuk/citaat Limitation breeds creativity.

Kookmuziek: Dat varieert van dag tot dag, maar ik hou wel van muziek tijdens het koken.

Restaurant

KLOK

KLOK: Op het menu

Menu van de chef


Driegangenmenu

Inclusief aangepaste dranken & water


69 euro 

Top